Recept

Bezlepkové základní kynuté těsto na koláče, buchty, záviny

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 55487

Ingredience

Kvásek
1 kávová lžička Cukr krupice
22 g Droždí
1 dl Mléko plnotučné
Přísady do těsta
100 g Cukr krupice
1,5 dl Mléko plnotučné
400 g Mouka bezlepková Mantler
1 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 špetka Sůl
3 ks Vaječný žloutek slepičí
Na posypání
1 polévková lžíce Mouka bezlepková Mantler

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 596 kcal
Kilojoule 2 494kJ
30% Sacharidy 107 g
16% Tuky 12 g
13% Sodík 267 mg
27% Bílkoviny 15 g

Bezlepkové základní kynuté těsto na koláče, buchty, záviny postup přípravy receptu:

1

V misce připravíme kvásek: do 1 dl vlahého mléka rozdrobíme 22 g kvasnic a přimícháme 1 lžičku cukru, kvásek necháme vzejít.

2

Do mísy prosejeme bezlepkovou mouku zn. Mantler, přidáme 80 - 100 g cukru, 3 žloutky, 1,5 dl vlahého mléka, lžíci oleje a špetku soli. Přidáme kvásek, těsto důkladně propracujeme. Mělo by být hladké, vláčné a polotuhé.

3

Těsto posypeme lžící bezlepkové mouku Mantler, zakryjeme utěrkou a necháme minimálně 30 minut v teple vykynout. Vykynuté těsto dále zpracujeme podle toho, co zrovna budeme chtít upéct. Těsto se hodí na buchty, záviny, koláče, hřebeny, pletýnky aj.

Poznámka

Výrobky z kynutého těsta pečeme při 180°C přibližně 30 minut (podle velikosti).

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept