Recept

Pečený pudink s pomerančovou marmeládou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 55489

Ingredience

Pudink
230 g Cukr krupice
6 polévková lžíce Marmeláda pomerančová
600 ml Mléko polotučné
25 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Pomerančová kůra
80 g Strouhanka
1 špetka Sůl
4 ks Vejce slepičí
Na přípravu formy
1 polévková lžíce Máslo čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 296 kcal
Kilojoule 1 238kJ
13% Sacharidy 48 g
12% Tuky 9 g
7% Sodík 146 mg
12% Bílkoviny 7 g

Pečený pudink s pomerančovou marmeládou postup přípravy receptu:

1

Hlubší koláčovou formu nebo zapékací mísu vytřeme lžící másla.

2

Troubu předehřejeme na 180°C. V menším hlubším hrnci s mlékem rozmícháme pomerančovou kůrou, polovinu množství krystalového cukru a 25 g másla, nad mírným ohněm směs vymícháme do hladka a prohřejeme, přičemž dbáme na to, aby se mléko nezačlo vařit. Teplou, mléčnou směs vlijeme do mísy na rozmíchané žloutky a důkladně promícháme. Potom do vaječné směsi vmícháme strouhanku, toto těsto vlijeme do připravené, máslem vymazané formy nebo zapékací mísy, ve které necháme těsto 15 minut odpočinout poté pečeme v předehřáté troubě asi 25 minut, než povrch těsta ztuhne. Z vaječných bílků, které zbyly po žloutcích, vymícháme tuhý sníh se špetkou soli. Do sněhu vmícháme zbývající polovinu krystalového cukru. Když povrch těsta v troubě ztuhne, potřeme povrch pudinku pomerančovou marmeládou a na marmeládu opatrně rozetřeme tuhý sníh, pudink pečeme ještě 20 minut Je hotový, když má povch zlatavý a křupavý. Tento zákusek servírujeme jako pohoštění studený.

Poznámka

Místo strouhaky můžeme použít i rozemleté sušenky, pomerančovou mameládu lze nahradit jinou ovocnou zavařeninou. Pokud budeme pudink péct o 5 minut déle, bude mnohem křupavější.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept