Pečený pudink s pomerančovou marmeládou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 105 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečený pudink s pomerančovou marmeládou
Celkový čas: | 105 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 60 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 55489 |
Kategorie: | Pudinky |
Ingredience
Pudink | |
---|---|
230 g | Cukr krupice |
6 polévková lžíce | Marmeláda pomerančová |
25 g | Máslo čerstvé |
600 ml | Mléko polotučné |
1 polévková lžíce | Pomerančová kůra |
80 g | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
Na přípravu formy | |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 44g |
---|---|
Cholesterol | 136,9mg |
Draslík | 56,9mg |
Vláknina | 875,5mg |
Vitamín A | 154,2mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Marmeláda pomerančová, Pomerančová kůra, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečený pudink s pomerančovou marmeládou postup přípravy receptu:
1 | Hlubší koláčovou formu nebo zapékací mísu vytřeme lžící másla. |
2 | Troubu předehřejeme na 180°C. V menším hlubším hrnci s mlékem rozmícháme pomerančovou kůrou, polovinu množství krystalového cukru a 25 g másla, nad mírným ohněm směs vymícháme do hladka a prohřejeme, přičemž dbáme na to, aby se mléko nezačlo vařit. Teplou, mléčnou směs vlijeme do mísy na rozmíchané žloutky a důkladně promícháme. Potom do vaječné směsi vmícháme strouhanku, toto těsto vlijeme do připravené, máslem vymazané formy nebo zapékací mísy, ve které necháme těsto 15 minut odpočinout poté pečeme v předehřáté troubě asi 25 minut, než povrch těsta ztuhne. Z vaječných bílků, které zbyly po žloutcích, vymícháme tuhý sníh se špetkou soli. Do sněhu vmícháme zbývající polovinu krystalového cukru. Když povrch těsta v troubě ztuhne, potřeme povrch pudinku pomerančovou marmeládou a na marmeládu opatrně rozetřeme tuhý sníh, pudink pečeme ještě 20 minut Je hotový, když má povch zlatavý a křupavý. Tento zákusek servírujeme jako pohoštění studený. |
Poznámka
Místo strouhaky můžeme použít i rozemleté sušenky, pomerančovou mameládu lze nahradit jinou ovocnou zavařeninou. Pokud budeme pudink péct o 5 minut déle, bude mnohem křupavější.