Jednoduchý recept

Anýzové nazuky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 55490

Ingredience

4 g Anýz mletý
30 g Droždí
7 g Kypřicí prášek do pečiva
4 dl Mléko plnotučné
300 g Mouka pšeničná hrubá
80 g Máslo čerstvé
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

5% Kalorie 105 kcal
Kilojoule 440kJ
5% Sacharidy 17 g
3% Tuky 2 g
5% Sodík 99 mg
8% Bílkoviny 4 g

Anýzové nazuky postup přípravy receptu:

1

Do 1,5 dl vlažného mléka rozdrobíme droždí, posypeme kypřícím práškem a v teple necháme vzejít kvásek. Do misky prosejeme mouku, rozklepneme jedno vejce, přisypeme sůl, anýz. Přilijeme kvásek, zbylé mléko a vypracujeme tuhé těsto, které se nelepí na vařečku, ani na stěny misky. Těsto v misce přikryjeme a necháme na teplém místě vykynout.

2

Vykynuté těsto ještě na vále propracujeme a rozdělíme na 50 g kousky, vytvarujeme bochánky, necháme na vále ještě vykynout. Potom je rozválíme na 3 mm silné plátky, na které vidličkou nebo tupou stranou nože vytvarujeme mřížky.

3

Pokládáme na máslem vymazaný plech, potřeme rozkvedlaným vejcem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme přibližně 20 minut do růžova. Necháme na plechu vychladnout.

Poznámka

Podáváme studené ke kávě, čaji, jsou však vhodné i ke snídani.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept