Anýzové nazuky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Anýzové nazuky
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 55490 |
Kategorie: | Sladké pečivo |
Ingredience
4 g | Anýz mletý |
30 g | Droždí |
7 g | Kypřicí prášek do pečiva |
80 g | Máslo čerstvé |
4 dl | Mléko plnotučné |
300 g | Mouka pšeničná hrubá |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 648,6mg |
---|---|
Cholesterol | 35,6mg |
Draslík | 113,3mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 166,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anýz mletý, Droždí, Kypřicí prášek do pečiva, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Anýzové nazuky postup přípravy receptu:
1 | Do 1,5 dl vlažného mléka rozdrobíme droždí, posypeme kypřícím práškem a v teple necháme vzejít kvásek. Do misky prosejeme mouku, rozklepneme jedno vejce, přisypeme sůl, anýz. Přilijeme kvásek, zbylé mléko a vypracujeme tuhé těsto, které se nelepí na vařečku, ani na stěny misky. Těsto v misce přikryjeme a necháme na teplém místě vykynout. |
2 | Vykynuté těsto ještě na vále propracujeme a rozdělíme na 50 g kousky, vytvarujeme bochánky, necháme na vále ještě vykynout. Potom je rozválíme na 3 mm silné plátky, na které vidličkou nebo tupou stranou nože vytvarujeme mřížky. |
3 | Pokládáme na máslem vymazaný plech, potřeme rozkvedlaným vejcem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme přibližně 20 minut do růžova. Necháme na plechu vychladnout. |
Poznámka
Podáváme studené ke kávě, čaji, jsou však vhodné i ke snídani.