Jednoduchý recept

Jablky plněný dortový koláč

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 55492

Ingredience

0,5 polévková lžíce Citronová kůra
3 ml Citronová šťáva
3 polévková lžíce Cukr krupice
40 g Cukr moučkový
20 g Cukr vanilka
300 g Jablka
80 g Mouka pšeničná hladká T 650
60 g Mouka pšeničná hrubá
200 g Ořechy vlašské
60 ml Rum
30 g Strouhanka
1 ks Vejce slepičí
70 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 223 kcal
Kilojoule 934kJ
7% Sacharidy 24 g
16% Tuky 12 g
1% Sodík 25 mg
8% Bílkoviny 5 g

Jablky plněný dortový koláč postup přípravy receptu:

1

Na pracovní vál prosejeme mouku s kypřícím práškem. Uprostřed uděláme důlek, rozklepneme vejce, posypeme cukrem, solí, přidáme máslo. Rukou hněteme těsto, do kterého podle potřeby přiléváme vodu. Vypracujeme tuhé těsto, které rozdělíme na dva díly. Rozválíme do tvaru dortové formy, silné 3 mm, a velké tak, aby přesahovaly skutečnou velikost dortového kruhu. Musí být ještě o 2 - 3 cm větší.

2

Dortový kruh vyložíme rozváleným těstem, okraje nadzvedneme. Posypeme strouhankou, naskládáme oloupaná a na tenké plátky nakrájená jablka, posypeme je cukrem, vanilkovým cukrem, pokapeme citrónovou šťávou, posypeme citrónovou kůrou, jemně nasekanými ořechy. Přiklopíme druhým rozváleným těstem. Povrch potřeme rozšlehaným vejcem s rumem, vidličkou propícháme a vložíme do nahřáté trouby. Pečeme přibližně 20 minut.

3

Upečený koláč necháme vychladnout, sundáme dortový kruh, posypeme moučkovým cukrem a nakrájíme na úhledné trojúhelníkové porce.

Poznámka

Servírujeme studené jako zákusek ke kávě. Koláč je vhodnou snídaní i s kakaem nebo s čajem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept