Recept

Pomerančová žemlovka s jablkem a rozinkami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 140 minut
Doba přípravy: 80 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 55494

Ingredience

6 krajíc Chléb pšeničný (bílý)
1 polévková lžíce Citronová kůra
100 g Cukr třtinový
1 ks Jablko granátové
40 g Kandovaná citronová kůra
4 polévková lžíce Marmeláda pomerančová
60 g Máslo čerstvé
500 ml Mléko polotučné
120 g Rozinky tmavé
1 kávová lžička Skořice mletá
3 ks Vejce slepičí
Na pečící nádobu
1 polévková lžíce Máslo čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 517 kcal
Kilojoule 2 164kJ
22% Sacharidy 79 g
24% Tuky 18 g
23% Sodík 468 mg
21% Bílkoviny 12 g

Pomerančová žemlovka s jablkem a rozinkami postup přípravy receptu:

1

Rozinky propláchneme pod tekoucí vodou a necháme na sítku okapat. Oloupané jablko nastrouháme. Mísu z varného skla nebo hlubší formu vytřeme lžící másla, troubu připravíme k předehřátí na 200°C. Máslem vymazanou pečicí nádobu vyložíme krajíčky bílého chleba, rozkrájeného na menší kousky. Rozložené kousky chleba posypeme citrónovou kůrou, polovinou okapaných rozinek, kandované citrónové kůry, skořice, hnědým cukrem, dále rozetřeme po celé ploše nastrouhané jablko. Po jablku na povrch mísy rozložíme další vrstvu kousků chleba a na tuto vrsvu dále rozložíme 2/3 z druhé poloviny okapaných rozinek, kandované citrónové kůry, skořice a hnědého cukru(z množství cukru si odložíme 2 lžíce na závěrečné posypání), vše zakryjeme další vrstvou nakrájených krajíčků chleba. Ve vejcích rozšleháme mléko a tímto roztokem žemlovku zalijeme. Na závěr žemlovku posypeme hnědým cukrem a pečeme v troubě asi 60 minut, dokud povrch nezezlátne. Žemlovku servírujeme teplou.

Poznámka

Tento pokrm můžeme servírovat i studený.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept