Recept

Těftěly s rajčatovou omáčkou

  • Rusko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 555
Kategorie: Maso

Ingredience

0,5 g Bobkový list
200 g Cibule
500 g Hovězí maso přední
400 ml Hovězí vývar základní
200 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 g Pepř černý mletý
200 g Protlak rajčatový
30 g Sůl
300 g Tuk
500 g Vepřová plec
200 ml Voda pitná
300 g Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 670 kcal
Kilojoule 2 803kJ
11% Sacharidy 40 g
60% Tuky 45 g
69% Sodík 1 g
45% Bílkoviny 25 g

Těftěly s rajčatovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Hovězí a vepřové maso opláchneme a jemně semeleme spolu s žemlí namočenou ve vodě a vymačkanou a s polovinou dávky oloupané cibule. Směs osolíme, opepříme, přidáme polovinu prosáté hladké mouky a dobře promícháme.

2

Ze směsi tvarujeme kuličky (3ks na porci), v horkém tuku je opečeme a vyjmeme.

3

Ve výpeku osmahneme druhou část cibule drobně nakrájené, zaprášíme zbylou moukou, osmahneme, přidáme rajčatový protlak, zalijeme vývarem, rozšleháme, přidáme bobkový list a osolíme. Vše nejméně 1/2 hodiny povaříme.

4

Nakonec omáčku procedíme přes hustý cedník na těftěly a znovu podusíme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept