Těftěly s rajčatovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těftěly s rajčatovou omáčkou
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 555 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
0,5 g | Bobkový list |
200 g | Cibule |
500 g | Hovězí maso přední |
400 ml | Hovězí vývar základní |
200 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 g | Pepř černý mletý |
200 g | Protlak rajčatový |
30 g | Sůl |
300 g | Tuk |
500 g | Vepřová plec |
200 ml | Voda pitná |
300 g | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 95,0mg |
Draslík | 367,1mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Hovězí maso přední, Hovězí vývar základní, Sůl, Tuk, Vepřová plec, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Těftěly s rajčatovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Hovězí a vepřové maso opláchneme a jemně semeleme spolu s žemlí namočenou ve vodě a vymačkanou a s polovinou dávky oloupané cibule. Směs osolíme, opepříme, přidáme polovinu prosáté hladké mouky a dobře promícháme. |
2 | Ze směsi tvarujeme kuličky (3ks na porci), v horkém tuku je opečeme a vyjmeme. |
3 | Ve výpeku osmahneme druhou část cibule drobně nakrájené, zaprášíme zbylou moukou, osmahneme, přidáme rajčatový protlak, zalijeme vývarem, rozšleháme, přidáme bobkový list a osolíme. Vše nejméně 1/2 hodiny povaříme. |
4 | Nakonec omáčku procedíme přes hustý cedník na těftěly a znovu podusíme. |