Řezy z litého těsta s drobenkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Řezy z litého těsta s drobenkou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 55501 |
Kategorie: | Řezy |
Ingredience
Na těsto | |
---|---|
40 g | Cukr krupice |
20 g | Cukr vanilka |
20 g | Droždí |
20 g | Kypřicí prášek do pečiva |
40 g | Máslo čerstvé |
150 ml | Mléko bio čerstvé |
180 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 g | Mouka pšeničná hrubá |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
0,5 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Na drobenku | |
30 g | Cukr krupice |
40 g | Cukr vanilka |
30 g | Máslo čerstvé |
20 g | Mouka pšeničná hrubá |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 82,3mg |
Draslík | 654,8mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Droždí, Kypřicí prášek do pečiva, Olej rostlinný, Sůl, Vejce slepičí, Cukr krupice mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mléko bio čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Mouka pšeničná hrubá, Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Řezy z litého těsta s drobenkou postup přípravy receptu:
1 | Z vlažného mléka, droždí a lžičky kypřicího prášku připravíme kvásek. Přikryjeme utěrkou a na teplém místě necháme vzejít. |
2 | Do misky prosejeme mouku se zbylým kypřicím práškem, přidáme vejce, máslo, krupicový a vanilkový cukr a špetku soli. Vlijeme připravený kvásek a vypracujeme středně husté, lité těsto. Plech vymažeme olejem, ihned vlijeme těsto, které necháme na teplém místě vykynout. |
3 | Příprava drobenky: Do vhodné nádoby vsypeme cukr, mouku, vanilkový cukr a přidáme máslo. Rukou vypracujeme tuhou drolivou hmotu, kterou rozdrolíme na povrch těsta. |
4 | Vložíme do nahřáté trouby, kde pečeme dozlatova přibližně 20 minut. |
5 | Necháme vychladnout na plechu a potom nakrájíme na úhledné obdélníky. |