Jednoduchý recept

Řezy z litého těsta s drobenkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 55501
Kategorie: Řezy

Ingredience

Na těsto
40 g Cukr krupice
20 g Cukr vanilka
20 g Droždí
20 g Kypřicí prášek do pečiva
40 g Máslo čerstvé
150 ml Mléko bio čerstvé
180 g Mouka pšeničná hladká T 650
50 g Mouka pšeničná hrubá
1 polévková lžíce Olej rostlinný
0,5 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
Na drobenku
30 g Cukr krupice
40 g Cukr vanilka
30 g Máslo čerstvé
20 g Mouka pšeničná hrubá

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 552 kcal
Kilojoule 2 308kJ
23% Sacharidy 83 g
26% Tuky 20 g
12% Sodík 234 mg
20% Bílkoviny 11 g

Řezy z litého těsta s drobenkou postup přípravy receptu:

1

Z vlažného mléka, droždí a lžičky kypřicího prášku připravíme kvásek. Přikryjeme utěrkou a na teplém místě necháme vzejít.

2

Do misky prosejeme mouku se zbylým kypřicím práškem, přidáme vejce, máslo, krupicový a vanilkový cukr a špetku soli. Vlijeme připravený kvásek a vypracujeme středně husté, lité těsto. Plech vymažeme olejem, ihned vlijeme těsto, které necháme na teplém místě vykynout.

3

Příprava drobenky: Do vhodné nádoby vsypeme cukr, mouku, vanilkový cukr a přidáme máslo. Rukou vypracujeme tuhou drolivou hmotu, kterou rozdrolíme na povrch těsta.

4

Vložíme do nahřáté trouby, kde pečeme dozlatova přibližně 20 minut.

5

Necháme vychladnout na plechu a potom nakrájíme na úhledné obdélníky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept