Do červena opékané brambory - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Do červena opékané brambory
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 55502 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 kg | Brambory |
1 dl | Olej slunečnicový |
1 kávová lžička | Sůl |
3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
19% Kalorie 366 kcal
Kilojoule 1 531kJ
9% Sacharidy 31 g
34% Tuky 25 g
12% Sodík 249 mg
11% Bílkoviny 6 g
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,5mg |
Vitamín E | 10,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Olej slunečnicový, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Do červena opékané brambory postup přípravy receptu:
1 | Stejně velké brambory uvaříme se slupkou v hrnci s osolenou vodou. Brambory nevaříme úplně doměkka, necháme je trochu tužší. Potom je scedíme a usušíme. |
2 | Ve velké pánvi, anebo ve fritovacím hrnci, brambory na oleji opékáme do červena a křupava. |
Poznámka
Podáváme jako teplou přílohu k hlavním jídlům.