Jednoduchý recept

Slávky v zázvorové marinádě

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 55505
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

40 g Citronová tráva
25 ml Limetková šťáva
250 g Mušle slávky
5 ml Olej sezamový
15 ml Omáčka rybí
15 ml Omáčka sójová
250 ml Víno bílé
250 ml Vývar rybí
40 g Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 149 kcal
Kilojoule 623kJ
3% Sacharidy 9 g
4% Tuky 3 g
34% Sodík 672 mg
17% Bílkoviny 10 g

Slávky v zázvorové marinádě postup přípravy receptu:

1

Do hrnce nalijeme vývar, víno a přivedeme k varu. Přisypeme mušle a povaříme 5 minut. Slávky scedíme, ty, které se neotevřely, vyhodíme. Čerstvý zázvor očistíme, vložíme do mixéru, přidáme citronovou trávu, sojovou omáčku, rybí omáčku, limetkovou šťávu, zakápneme olejem a rozmixujeme.

2

Na talířky rozdělíme zázvorovou marinádu, přiložíme mušle i se skořápkami a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept