Chlebové řezy s krůtími prsíčky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chlebové řezy s krůtími prsíčky
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 55506 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
1 g | Agar |
200 g | Chléb celozrnný žitný |
100 g | Máslo čerstvé |
300 g | Prsa krůtí uzená |
300 ml | Smetana 12% (konzumní) |
80 g | Sýr smetanový tavený 45% |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 40,0mg |
Draslík | 55,7mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 69,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb celozrnný žitný mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Agar, Máslo čerstvé, Prsa krůtí uzená, Smetana 12% (konzumní), Sýr smetanový tavený 45% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chlebové řezy s krůtími prsíčky postup přípravy receptu:
1 | Střídku z tmavého chleba rozmixujeme s měkkým máslem a vzniklou hmotou naplníme formu na srnčí hřbet do dvou třetin. Do rendlíku nalijeme smetanu, přidáme tavený sýr, agar, přivedeme k varu a vaříme, až se sýr zcela rozpustí a vznikne jednolitá hmota. Sýrovou hmotu necháme částečně vychladnout a nalijeme do formy na chlebové těsto. Zakryjeme alobalem a dáme do lednice vychladit. |
2 | Hmotu vyklopíme z formy, nakrájíme na řezy, doplníme tenkými plátky krůtích prsíček a podáváme. |