Makrela s avokádovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 21 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Makrela s avokádovou omáčkou
Celkový čas: | 21 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 6 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 55517 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
200 g | Avokádo |
1 stroužek | Česnek |
40 g | Cibule červená |
25 ml | Limetková šťáva |
200 g | Makrela - filety |
20 g | Olej olivový extra panenský |
1 g | Pepř černý mletý |
60 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
8 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 35,0mg |
Draslík | 443,3mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,9mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Avokádo, Česnek, Limetková šťáva, Makrela - filety, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Makrela s avokádovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Filety z makrely osolíme, opepříme, vložíme do pánve s rozehřátým olejem a osmažíme z obou stran dozlatova. Filety necháme vychladnout a nakrájíme na menší kousky. Rajčata scedíme, nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno, česnek prolisujeme. Avokádo rozkrojíme, vydlabeme dužinu, vložíme do misky a vidličkou rozmačkáme. Přidáme rajčata, cibuli, česnek, osolíme a opepříme podle chuti, zakápneme limetkovou šťávou a promícháme. |
2 | Na talířky upravíme avokádovou omáčku, přiložíme kousky makrely a podáváme. |