Jednoduchý recept

Hovězí dušená játra s jablky a domácí rösti

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (30%)
ID receptu: 5552
Kategorie: Maso

Ingredience

500 g Brambory vařené ve slupce
1 ks Cibule
2 ks Jablka
600 g Játra hovězí
1 špetka Kmín celý
100 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Muškátový oříšek
0 l Olej olivový
1 polévková lžíce Pažitka
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 573 kcal
Kilojoule 2 396kJ
12% Sacharidy 45 g
39% Tuky 29 g
24% Sodík 476 mg
62% Bílkoviny 35 g

Hovězí dušená játra s jablky a domácí rösti postup přípravy receptu:

1

Cibuli osmahneme na rozpáleném olivovém oleji, přidáme nakrájená játra a kmín. Dusíme doměkka pod pokličkou. Když se vypaří tekutina, přidáme dvě lžíce hladké mouky, osmažíme a zalijeme vodou. Promícháme a játra dusíme doměkka.

2

Přidáme osmahnutá jablka, osolíme, opepříme a posypeme pažitkou.

3

10 minut vaříme ve slupce brambory, poté oloupeme a nastrouháme. Přimícháme máslo, muškátový oříšek a sůl. Zpracujeme na těsto.

4

Na rozpálenou pánev roztíráme z bramborového těsta menší placičky, a pečeme je dozlatova.

5

Měly by vzniknout čtyři placky o průměru 20cm.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept