Jednoduchý recept

Raci v nálevu

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 21 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 6 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 55521
Kategorie: Maso

Ingredience

15 g Cukr krupice
5 g Jalovec
40 g Kopr čerstvý
1 g Pepř bílý
100 ml Pivo světlé 12% 4,5% obj.
1 kg Rak říční
40 g Sůl
1500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 228 kcal
Kilojoule 954kJ
2% Sacharidy 7 g
4% Tuky 3 g
202% Sodík 4 g
72% Bílkoviny 41 g

Raci v nálevu postup přípravy receptu:

1

Do hrnce vlijeme vodu, přilijeme pivo, přisypeme cukr, sůl, kopr, celý bílý pepř, celý jalovec, přivedeme k varu, provaříme a odstavíme. Nálev necháme louhovat do vychladnutí.

2

Před podáváním nálev ohřejeme, vložíme celé raky, povaříme zhruba 5 minut, odstavíme, přendáme do velké polévkové mísy i s nálevem, raky podáváme přímo v nálevu.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept