Bílá polévka se sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bílá polévka se sýrem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 55523 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
50 ml | Koňak |
60 g | Pažitka |
1 špetka | Pepř cayenský |
40 g | Šalotka |
100 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
50 g | Sýr Gruyére |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
100 ml | Víno bílé |
500 ml | Vývar drůbeží |
250 ml | Vývar z humrů |
20 g | Zakysaná smetana |
10 g | Zázvor celý |
25 g | Olej olivový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 273,9mg |
Draslík | 276,5mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,1mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Pažitka, Pepř cayenský, Šalotka, Sýr Gruyére, Vaječný žloutek slepičí, Víno bílé, Zakysaná smetana, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Smetana 33% (šlehačka), Vývar drůbeží, Vývar z humrů, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Koňak nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Bílá polévka se sýrem postup přípravy receptu:
1 | Šalotku oloupeme, nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, zázvor nastrouháme na jemno, sýr strouháme nahrubo, pažitku posekáme. V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme šalotku, zázvor, česnek a orestujeme. Opepříme, přilijeme vývary a vaříme 20 minut. Za stálého míchání přilijeme zakysanou smetanu, víno a provaříme. Ve sladké smetaně rozmícháme žloutky, sýr a koňak. Přidáme do polévky, ohřejeme až téměř k varu, (nevaříme, žloutek by se srazil). |
2 | Polévku nalijeme do talířů a posypeme pažitkou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.