Bylinkové palačinky s lososovou pěnou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 24 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bylinkové palačinky s lososovou pěnou
Celkový čas: | 24 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 4 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 55524 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
1 ks | Bylinky čerstvé - svazek |
100 ml | Mléko plnotučné |
90 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
20 g | Olej olivový extra panenský |
3 g | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
30 ml | Víno bílé |
50 ml | Voda pitná |
20 g | Kaviár |
150 g | Losos uzený |
150 g | Smetana zakysaná 11% |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 179,3mg |
Draslík | 208,6mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 156,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vejce slepičí, Víno bílé, Voda pitná, Kaviár, Losos uzený mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový extra panenský, Smetana zakysaná 11% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bylinkové palačinky s lososovou pěnou postup přípravy receptu:
1 | Bylinky vložíme do mixéru, přilijeme vodu, víno a rozmixujeme. Přendáme do mísy, přilijeme mléko, přidáme vejce, mouku, sůl a vymícháme těsto, které necháme půl hodiny odležet. Mezitím připravíme pěnu: plátky uzeného lososa nakrájíme na nudličky, vmícháme do zakysané smetany, přidáme kaviár a metlou vyšleháme. |
2 | V pánvi rozehřejem olej, po částech přidáváme těsto a smažíme palačinky z každé strany zhruba po dvou minutách. Palačinky necháme vychladnout, potřeme lososovou pěnou, zavineme, upravíme na talířky a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.