Jednoduchý recept

Dušená rýže s česnekem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 55526

Ingredience

1 ks Cibule
1 ks Hřebíček
60 ml Olej slunečnicový
300 g Rýže loupaná
0,5 kávová lžička Sůl
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 338 kcal
Kilojoule 1 414kJ
14% Sacharidy 51 g
17% Tuky 12 g
4% Sodík 83 mg
8% Bílkoviny 4 g

Dušená rýže s česnekem postup přípravy receptu:

1

Odměřenou rýži důkladně přebereme, propereme a necháme okapat. V kastrůlku rozpálíme olej, přidáme rýži a lehce opražíme. Zalijeme vroucí vodou, osolíme, na povrch položíme cibuli, česnek, hřebíček. Rýži nemícháme, ale přiklopíme, vložíme do horké trouby a dusíme 15 minut.

2

Rýži poté vytáhneme z trouby, vybereme česnek, cibuli a hřebíček. Rýži podle porci nakládáme na jednotlivé talíře a s hlavním jídlem podáváme.

Poznámka

Podáváme jako teplou přílohu k kuřecímu, vepřovému, zvěřinovému masu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept