Dušená rýže s česnekem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušená rýže s česnekem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 55526 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 ks | Hřebíček |
60 ml | Olej slunečnicový |
300 g | Rýže loupaná |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 51g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 80,5mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 1,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 4,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Hřebíček, Olej slunečnicový, Rýže loupaná, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Dušená rýže s česnekem postup přípravy receptu:
1 | Odměřenou rýži důkladně přebereme, propereme a necháme okapat. V kastrůlku rozpálíme olej, přidáme rýži a lehce opražíme. Zalijeme vroucí vodou, osolíme, na povrch položíme cibuli, česnek, hřebíček. Rýži nemícháme, ale přiklopíme, vložíme do horké trouby a dusíme 15 minut. |
2 | Rýži poté vytáhneme z trouby, vybereme česnek, cibuli a hřebíček. Rýži podle porci nakládáme na jednotlivé talíře a s hlavním jídlem podáváme. |
Poznámka
Podáváme jako teplou přílohu k kuřecímu, vepřovému, zvěřinovému masu.