Jednoduchý recept

Bramborová kaše s krupkami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (14%)
ID receptu: 55528

Ingredience

700 g Brambory
0,5 ks Cibule
200 g Krupky trhané
0,5 kávová lžička Majoránka
70 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
100 g Slanina vepřová
0,5 kávová lžička Sůl
3 l Voda pitná
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 286 kcal
Kilojoule 1 195kJ
12% Sacharidy 42 g
15% Tuky 11 g
6% Sodík 115 mg
12% Bílkoviny 7 g

Bramborová kaše s krupkami postup přípravy receptu:

1

Trhané krupky vaříme v hrnci s osolenou vodou, poté scedíme. V jiném hrnci, také v osolené vodě, povaříme oloupané a na kousky nakrájené brambory. Scedíme a přimícháme ke krupkám.

2

Šťouchadlem na brambory rozšťoucháme, přidáme sůl, pepř, majoránku, prolisovaný česnek, promícháme.

3

V pánvičce osmahneme na drobné kousky pokrájenou slaninu na křupavé škvarky. Přidáme na tenké pásky rozkrájenou cibuli, máslo a cibuli osmahneme do zlatova.

4

Teplou kaši podle porcí dělíme na jednotlivé talíře, polijeme škvarky a omastkem a podáváme.

Poznámka

Podáváme jako teplou přílohu k hlavnímu jídlu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept