Sladkokyselý salát z fazolových lusků - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sladkokyselý salát z fazolových lusků
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 55534 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
6 ml | Citronová šťáva |
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
800 g | Fazolové lusky |
15 g | Křen |
80 ml | Olej olivový extra panenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 13,6mg |
Vláknina | 194,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr krupice, Křen, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fazolové lusky, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sladkokyselý salát z fazolových lusků postup přípravy receptu:
1 | Zelené fazolové lusky očistíme, vložíme do teplé vody, povaříme do měkka. Potom je scedíme, necháme okapat a dáme do misky. Pokapeme citrónovou šťávou, olejem, posypeme cukrem. Osolíme, opepříme, nakonec vmícháme jemně nastrouhaný křen a vše dobře promícháme. |
2 | V lednici necháme odležet, vychladnout, porcujeme na jednotlivé talíře a podáváme. |
Poznámka
Podáváme jako studenou přílohu k vepřovému, drůbežímu, hovězímu a dokonce také zvěřinovému pečenému masu.