Jednoduchý recept

Sladkokyselý salát z fazolových lusků

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 55534
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

6 ml Citronová šťáva
1 polévková lžíce Cukr krupice
800 g Fazolové lusky
15 g Křen
80 ml Olej olivový extra panenský
1 špetka Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Sůl
3 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 154 kcal
Kilojoule 645kJ
2% Sacharidy 7 g
18% Tuky 13 g
4% Sodík 86 mg
3% Bílkoviny 2 g

Sladkokyselý salát z fazolových lusků postup přípravy receptu:

1

Zelené fazolové lusky očistíme, vložíme do teplé vody, povaříme do měkka. Potom je scedíme, necháme okapat a dáme do misky. Pokapeme citrónovou šťávou, olejem, posypeme cukrem. Osolíme, opepříme, nakonec vmícháme jemně nastrouhaný křen a vše dobře promícháme.

2

V lednici necháme odležet, vychladnout, porcujeme na jednotlivé talíře a podáváme.

Poznámka

Podáváme jako studenou přílohu k vepřovému, drůbežímu, hovězímu a dokonce také zvěřinovému pečenému masu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept