Kozí sýr se špenátem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kozí sýr se špenátem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 55535 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
2 krajíc | Chléb konzumní |
1 ks | Cibule |
50 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
50 g | Rozinky tmavé |
1 kg | Špenát listový čerstvý |
1 špetka | Sůl |
125 g | Sýr kozí |
125 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 24,7mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 24g |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 72,9mg |
Vitamín E | 5,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Špenát listový čerstvý, Sůl, Sýr kozí, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Olej olivový, Pepř černý mletý, Rozinky tmavé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kozí sýr se špenátem postup přípravy receptu:
1 | Do misky nalijeme víno a naložíme do něj hrozinky, které v misce necháme cca 10 minut. Mezitím připravíme ostatní suroviny. Cibuli nakrájíme na drobno, špenát opláchneme a necháme okapat. Krajíc chleba pokrájíme na kostičky |
2 | Wok pánev rozpálíme na prudkém ohni a vlijeme olej. Jako první do pánve prolisujeme jeden stroužek česneku, následně nasypeme chléb. Smažíme cca dvě minuty, dokud není chléb křupavý. Poté ho vyndáme, dáme stranou na ubrousek a necháme okapat. |
3 | Opět rozpálíme pánev a prolisujeme do ní druhý stroužek. Přidáme cibuli, smažíme ji dvě minuty. Nyní přidáme do pánve špenát, víno a rozinky. Minutu mícháme na prudkém ohni, vložíme sýr. Vše už jen dochutíme solí a pepřem dle vlastní chuti. Na talíři smícháme s krutóny a ihned podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.