Fazolový salát se sýrem a olivami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fazolový salát se sýrem a olivami
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 55536 |
Kategorie: | Teplé saláty |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
400 g | Fazolové lusky zelené |
1 ks | Limetka |
40 ml | Olej olivový |
50 g | Olivy černé |
1 ks | Paprika červená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
200 g | Sýr Eidam cihla 45% |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 44,5mg |
Draslík | 535,8mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 49,2mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Fazolové lusky zelené, Limetka, Paprika červená, Rajčata, Sůl, Sýr Eidam cihla 45% mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Olivy černé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fazolový salát se sýrem a olivami postup přípravy receptu:
1 | Fazolky důkladně opláchneme a necháme okapat. Poté je nakrájíme na cca tři centimetry dlouhé kusy. Pokrájené fazolky dáme do vody, tu osolíme špetkou soli, pět minut vaříme na mírném ohni. Nakonec je zcedíme a dáme stranou. |
2 | Připravíme ostatní suroviny: rajčata krájíme na kostičky, cibuli nadrobno, z papriky vykrojíme jadřinec a pokrájíme ji na plátky, olivy rozkrájíme na kolečka. |
3 | Wok pánev rozpálíme na prudkém ohni, vlijeme olej a prolisujeme česnek. Přidáme papriku, cibuli a dvě minuty smažíme. Vložíme rajčata a za stálého míchání smažíme další dvě minuty. Poté limetkovou šťávu, sůl a pepř dle vlastní chuti, vaříme další čtyři minuty. Na závěr přidáme olivy, nastrouhaný sýr, důkladně promícháme a ihned podáváme. |