Jednoduchý recept

Paprikový salát s feferonkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 22 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 2 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 55537
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

Na zálivku
2 polévková lžíce Cukr krupice
0,5 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
1 špetka Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Sůl
4 dl Voda pitná
Na salát
1 ks Cibule
1 ks Feferony
70 ml Olej olivový extra panenský
250 g Paprika červená
300 g Paprika zelená
250 g Paprika žlutá
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 165 kcal
Kilojoule 688kJ
4% Sacharidy 14 g
16% Tuky 12 g
4% Sodík 86 mg
3% Bílkoviny 1 g

Paprikový salát s feferonkou postup přípravy receptu:

1

Nejdříve připravíme zálivku: vodu smícháme se solí, pepřem, cukrem octem. Dobře prošleháme, zatím odložíme do lednice.

2

Papriky omyjeme, seřízneme vršky, zbavíme jádřinců a vložíme do vhodné nádoby. Spaříme je horkou vodou, necháme dvě minuty namočené, potom scedíme, opláchneme studenou tekoucí vodou, necháme okapat. Nakrájíme na tenké pásky, dáme je do misky, přidáme na tenké proužky pokrájenou cibuli, jemně nasekanou feferonku. Všechny suroviny polijeme olejem a promícháme.

3

Zeleninu přelijeme připravenou zálivkou, promícháme a dělíme podle porci do jednotlivých salátových misek.

Poznámka

Salát je pikantní a je vhodnou studenou přílohou ke zvěřinovému pečenému masu. Podáváme dobře chlazený.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept