Paprikový salát s feferonkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 22 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Paprikový salát s feferonkou
Celkový čas: | 22 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 2 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 55537 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
Na zálivku | |
---|---|
2 polévková lžíce | Cukr krupice |
0,5 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
4 dl | Voda pitná |
Na salát | |
1 ks | Cibule |
1 ks | Feferony |
70 ml | Olej olivový extra panenský |
250 g | Paprika červená |
300 g | Paprika zelená |
250 g | Paprika žlutá |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 296,5mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 174,5mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Sůl, Voda pitná, Cibule, Feferony, Paprika červená, Paprika zelená, Paprika žlutá, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý, Olej olivový extra panenský mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Paprikový salát s feferonkou postup přípravy receptu:
1 | Nejdříve připravíme zálivku: vodu smícháme se solí, pepřem, cukrem octem. Dobře prošleháme, zatím odložíme do lednice. |
2 | Papriky omyjeme, seřízneme vršky, zbavíme jádřinců a vložíme do vhodné nádoby. Spaříme je horkou vodou, necháme dvě minuty namočené, potom scedíme, opláchneme studenou tekoucí vodou, necháme okapat. Nakrájíme na tenké pásky, dáme je do misky, přidáme na tenké proužky pokrájenou cibuli, jemně nasekanou feferonku. Všechny suroviny polijeme olejem a promícháme. |
3 | Zeleninu přelijeme připravenou zálivkou, promícháme a dělíme podle porci do jednotlivých salátových misek. |
Poznámka
Salát je pikantní a je vhodnou studenou přílohou ke zvěřinovému pečenému masu. Podáváme dobře chlazený.