Salát z hlávkového červeného zelí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z hlávkového červeného zelí
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 55539 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
0,5 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
60 ml | Olej olivový extra panenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 špetka | Sůl |
2 l | Voda pitná |
600 g | Zelí hlávkové červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 321,8mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 69,9mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cukr krupice, Sůl, Voda pitná, Zelí hlávkové červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z hlávkového červeného zelí postup přípravy receptu:
1 | Ze zelí odstraníme poškozené listy, rozkrojíme na půl, vyřízneme košťál. Půlky přeřízneme na čtvrtky a nakonec nakrájíme na tenké proužky. Vložíme je do vroucí, špetkou solí osolené vody, povaříme 5 minut, scedíme, opláchneme pod tekoucí studenou vodou a necháme okapat. |
2 | Potom zelí vložíme do misky, přidáme oloupanou a tence nakrájenou cibuli. |
3 | Zeleninu pokapeme olejem, octem, posypeme cukrem, podle chuti dochutíme solí, pepřem. Nakonec zalijeme vodou a vše důkladně promícháme. |
4 | Salát vložíme do lednic odležet, vychladnout. potom rozdělíme do jednotlivých salátových misek a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme studené.