Jednoduchý recept

Salát z hlávkového červeného zelí

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 55539
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

1 ks Cibule
1 polévková lžíce Cukr krupice
0,5 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
60 ml Olej olivový extra panenský
1 špetka Pepř černý mletý
2 špetka Sůl
2 l Voda pitná
600 g Zelí hlávkové červené

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 163 kcal
Kilojoule 683kJ
4% Sacharidy 14 g
16% Tuky 12 g
7% Sodík 143 mg
3% Bílkoviny 2 g

Salát z hlávkového červeného zelí postup přípravy receptu:

1

Ze zelí odstraníme poškozené listy, rozkrojíme na půl, vyřízneme košťál. Půlky přeřízneme na čtvrtky a nakonec nakrájíme na tenké proužky. Vložíme je do vroucí, špetkou solí osolené vody, povaříme 5 minut, scedíme, opláchneme pod tekoucí studenou vodou a necháme okapat.

2

Potom zelí vložíme do misky, přidáme oloupanou a tence nakrájenou cibuli.

3

Zeleninu pokapeme olejem, octem, posypeme cukrem, podle chuti dochutíme solí, pepřem. Nakonec zalijeme vodou a vše důkladně promícháme.

4

Salát vložíme do lednic odležet, vychladnout. potom rozdělíme do jednotlivých salátových misek a podáváme.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept