Jednoduchý recept

Salát z hlávkového salátu s kysaným mlékem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 10 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 55540
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

5 dl Mléko acidofilní
1 špetka Pepř černý mletý
650 g Salát hlávkový
1 kávová lžička Sůl
1 dl Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 149 kcal
Kilojoule 625kJ
3% Sacharidy 10 g
13% Tuky 10 g
11% Sodík 214 mg
12% Bílkoviny 7 g

Salát z hlávkového salátu s kysaným mlékem postup přípravy receptu:

1

Hlávkový salát očistíme od poškozených listů, několikrát propláchneme pod tekoucí studenou vodou, necháme okapat a nakrájíme na tenké pásky.

2

Kyselé mléko smícháme se sladkou smetanou, dobře dochutíme solí, pepřem.

3

Připravený salát rozdělíme podle porcí do salátových misek. Každou porci přelijeme připravenou zálivku z kyselého mléka a podáváme.

Poznámka

Salát podáváme jako dobře chlazenou přílohu, ale také předkrm.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept