Salát z hlávkového salátu s kysaným mlékem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z hlávkového salátu s kysaným mlékem
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 55540 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
5 dl | Mléko acidofilní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
650 g | Salát hlávkový |
1 kávová lžička | Sůl |
1 dl | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 768,6mg |
---|---|
Cholesterol | 25,5mg |
Draslík | 36,2mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko acidofilní, Pepř černý mletý, Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z hlávkového salátu s kysaným mlékem postup přípravy receptu:
1 | Hlávkový salát očistíme od poškozených listů, několikrát propláchneme pod tekoucí studenou vodou, necháme okapat a nakrájíme na tenké pásky. |
2 | Kyselé mléko smícháme se sladkou smetanou, dobře dochutíme solí, pepřem. |
3 | Připravený salát rozdělíme podle porcí do salátových misek. Každou porci přelijeme připravenou zálivku z kyselého mléka a podáváme. |
Poznámka
Salát podáváme jako dobře chlazenou přílohu, ale také předkrm.