Rýžový salát s tuňákem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rýžový salát s tuňákem
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 55541 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
20 g | Cibule sterilovaná |
1 kávová lžička | Hořčice bezlepková |
10 g | Kapary |
50 g | Kapie sterilovaná |
0,5 polévková lžíce | Pažitka |
0,5 polévková lžíce | Petržel - nať |
50 g | Rýže dušená |
3 špetka | Sůl |
100 g | Tuňák v oleji |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 9,0mg |
Draslík | 134,2mg |
Vláknina | 974,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule sterilovaná, Pažitka, Rýže dušená, Sůl, Tuňák v oleji mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice bezlepková , Kapary, Kapie sterilovaná, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rýžový salát s tuňákem postup přípravy receptu:
1 | Kousky tuňáka v olivovém oleji slijeme, olej zachytíme do misky a smícháme z bezlepkovou hořčicí a solí. Sterilované malé cibulky a sterilovanou červenou kapii slijeme z nálevu a necháme v sítu okapat. Kapary i papriku pokrájíme na menší kousky. Petrželku s pažitkou omyjeme a drobně pokrájíme a přidáme do mísy k oleji s hořčicí. Přidáme dušenou rýži, znovu promícháme a nakonec přidáme kousky tuňáka, které zlehka vmícháme do směsi. Salát podáváme vychlazený. |