Recept

Smetanový koktej s krevetkami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 14 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 4 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 55544

Ingredience

15 g Celer bulvový
30 g Majolka
15 g Mrkev kořen
20 ml Smetana 33% (šlehačka)
2 špetka Sůl
Vařené krevetky
100 g Krevety tygří - loupané
1 polévková lžíce Sůl
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 187 kcal
Kilojoule 780kJ
1% Sacharidy 3 g
46% Tuky 34 g
63% Sodík 1 g
22% Bílkoviny 12 g

Smetanový koktej s krevetkami postup přípravy receptu:

1

Mražené malé krevetky dáme přes noc do igelitového sáčku a vložíme do misky s ledovou vodou (nesmějí se však namočit). Necháme je tak do druhého dne. Pokud ráno nebudou rozmrazené, vyjmeme je ze sáčku a necháme volně na talíři v lednici do doby, než se úplně rozmrazí.

2

Pokud máme krevetky s krunýři, oloupeme je, když jsou polorozmrazené, jde to lépe.

3

Očistíme a omyjeme mrkev s celerem. Zeleninu jemně nastrouháme, dáme do mísy, přidáme majolku, sladkou smetanu, citrónovou šťávu, sůl, bílý pepř a promícháme.

4

V hrnci přivedeme k varu 1 litr vody s 0,5 lžicí soli. Do vroucí vody vložíme rozmrazené krevetky a při mírné teplotě (jakmile se začne voda znovu vařit) malé krevetky vaříme 3 - 4 minuty. Uvařené mají krásnou růžovo-mléčnou barvu. (jednu krevetku rozkrojíme a zkontrolujeme, jestli je uvařená). Krevetky přimícháme do smetany ze zeleninou, kokteil nalijeme do vysokých sklenic, ozdobíme omytými lístky meduňky a servírujeme.

Poznámka

Pokud koupíme krevety zmrazené bez krunýřů, volíme raději nepředvařené. Velké krevety vaříme 5 - 8 minut, obří 7 - 8 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept