Hovězí carpaccio ve vinné marinádě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí carpaccio ve vinné marinádě
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 55545 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
20 g | Cukr moučkový |
400 g | Hovězí svíčková |
25 ml | Olej olivový extra panenský |
150 ml | Omáčka sójová |
70 ml | Omáčka Teriyaki |
1 špetka | Pepř černý mletý |
40 g | Sezam - semena |
70 ml | Víno rýžové čínské |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 42,0mg |
Draslík | 440,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Hovězí svíčková, Sezam - semena, Víno rýžové čínské mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Omáčka sójová, Omáčka Teriyaki, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí carpaccio ve vinné marinádě postup přípravy receptu:
1 | Hovězí maso vložíme na půl hodiny na mrazák, aby se lépe krájelo. V misce smícháme cukr, sójovou omáčku, rýžové víno, omáčku teriyaki a špetku pepře. Maso nakrájíme na velmi tenké plátky, vložíme do misky s omáčkou a necháme hodinu marinovat. Okapané maso upravíme na servírovací talíř, pokapeme panenským olejem, posypeme sezamem a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme studené.