Dýňová polévka s kardamomem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dýňová polévka s kardamomem
Dýňová polévka s kardamomem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 55549 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
1000 g | Dýně |
10 g | Kardamom |
40 g | Olej olivový extra panenský |
1 g | Pepř černý mletý |
160 g | Šalotka |
20 g | Sezamová pasta |
200 ml | Smetana 12% (konzumní) |
8 g | Sůl |
1400 ml | Vývar slepičí |
40 g | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 13,3mg |
Draslík | 785,6mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 13g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,0mg |
Vitamín E | 3,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 36,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Dýně, Kardamom, Šalotka, Sezamová pasta, Sůl, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Vývar slepičí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dýňová polévka s kardamomem postup přípravy receptu:
1 | Dýni rozkrojíme, vydlabeme dužinu, nakrájíme na menší kusy, šalotku oloupeme, pokrájíme nahrubo, zázvor nastrouháme. V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme šalotku, dýni a orestujeme. Přidáme zázvor, zalijeme vývarem a vaříme do měkka. Přilijeme smetanu, vložíme kardamom, sezamovou pastu, podle chuti sůl, pepř, provaříme a polévku rozmixujeme. |
2 | Poté ji nalijeme do misek a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.