Recept

Jehněčí v listovém těstě

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (98%)
ID receptu: 55555

Ingredience

1 ks Cibule
500 g Jehněčí maso mleté
500 g Listové těsto
300 ml Olej stolní
10 g Pažitka
1 kávová lžička Pepř černý mletý
2 ks Rajčata
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

80% Kalorie 1,575 kcal
Kilojoule 6 589kJ
14% Sacharidy 49 g
187% Tuky 140 g
14% Sodík 271 mg
51% Bílkoviny 29 g

Jehněčí v listovém těstě postup přípravy receptu:

1

Rajčata opláchneme od nečistot a pokrájíme na kostičky. Cibuli nakrájíme na drobno. Pažitku také nasekáme na drobno.

2

Wok pánev rozpálíme na prudkém ohni a vlijeme lžičku oleje. Nasypeme do pánve maso, přidáme cibuli, prolisujeme česnek a za stálého míchání opékáme. Po minutě přidáme rajčata, sůl, pepř a pokračujeme v opékání dalších pět minut.

3

Těsto rozválíme na pracovní ploše. Masovou směs smícháme s pažitkou a dáme do listového těsta. Vše zabalíme, na konci pevně uzavřeme, aby nám nevytékala šťáva.

4

Do wok pánve opět nalijeme olej a taštičky v něm tři minuty smažíme, dokud není těsto křupavé. Dle potřeby obracíme, před podáváním necháme usušit v ubrousku, abychom pokrm zbavili přebytečného oleje.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept