Špízy z marinovaného lososa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 24 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špízy z marinovaného lososa
Celkový čas: | 24 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 4 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 55558 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
7 g | Chilli koření mleté |
3 g | Kardamom |
2 g | Kmín mletý |
600 g | Losos - filety |
10 g | Paprika mletá sladká |
1 g | Pepř černý mletý |
8 g | Skořice mletá |
8 g | Sůl |
200 ml | Zakysaná smetana |
20 g | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 104,0mg |
Draslík | 748,6mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,4mg |
Vitamín E | 2,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli koření mleté, Kardamom, Losos - filety, Paprika mletá sladká, Skořice mletá, Sůl, Zakysaná smetana, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kmín mletý, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špízy z marinovaného lososa postup přípravy receptu:
1 | Závor nastrouháme na jemno a česnek prolisujeme. Filety lososa osolíme, opepříme, posypeme paprikou a nakrájíme na větší čtverečky. Do misky nasypeme zázvor, česnek, mleté chilli koření, mletý kmín, kardamom, skořici, zalijeme zakysanou smetanou, dobře promícháme. Přidáme maso, které v marinádě obalíme, vložíme do lednice a necháme dvě hodiny marinovat. |
2 | Okapané kousky masa napichujeme na jehly, vložíme do grilovací pánve nebo pod gril a grilujeme z každé strany asi 2 minuty. Špízy upravíme na talíře a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.