Grilovaný mník s medovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 27 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Grilovaný mník s medovou omáčkou
Celkový čas: | 27 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 12 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 55560 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
20 g | Med včelí |
700 g | Mník |
30 g | Olej olivový extra panenský |
40 ml | Omáčka sójová |
25 ml | Omáčka ústřicová |
70 ml | Vývar slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 105,0mg |
Draslík | 713,0mg |
Vláknina | 57,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Med včelí, Mník, Omáčka ústřicová mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Omáčka sójová, Vývar slepičí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Grilovaný mník s medovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Filety z mníka pokapeme olejem, položíme do grilovací pánve a ogrilujeme z obou stran do zlatova. Do hladké pánve nalijeme sójovou omáčku, ústřicovou omáčku, přilijeme vývar, přidáme med, pánev postavíme na oheň a za stálého míchání vaříme, až omáčka trochu zhoustne. |
2 | Mníka upravíme na talíře a pokapeme omáčkou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.