Zapečené filety z candáta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečené filety z candáta
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 55561 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
5 g | Bazalka |
400 g | Candát obecný |
2 stroužek | Česnek |
400 g | Cuketa |
40 g | Máslo čerstvé |
200 g | Paprika zelená |
2 špetka | Pepř černý mletý |
600 g | Rajčata |
2 špetka | Sůl |
100 g | Sýr Ementál (Primátor) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 34,5mg |
Draslík | 719,6mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 78,2mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Cuketa, Paprika zelená, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Candát obecný, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečené filety z candáta postup přípravy receptu:
1 | Rybí plátky omyjeme, osušíme, posypeme špetkou soli, pepřem. Naskládáme na dno máslem vymazané za zapékací mísy. Posypeme jemně nasekaným česnekem. |
2 | Rajčata spaříme horkou vodou, potom ihned přelijeme studenou, oloupeme, nakrájíme na malé kousky, ty naskládáme na ryby. Cukety omyjeme, pokrájíme na tenké plátky, naskládáme mezi rajčata. Nadrobno krájenou paprikou posypeme rajčata a cuketu. Vše zbylou solí osolíme, opepříme, posypeme nasekanou bazalkou. Nakonec posypeme nastrouhaným sýrem, na povrch naskládáme tenké plátky másla. |
3 | Naplněnou zapékací mísu vložíme do nahřáté trouby. Pečeme při 200 stupňové teplotě 25 - 30 minut. |
4 | Teplé jídlo rozdělíme na čtyři jednotlivé talíře a s vhodnou přílohou podáváme. |
Poznámka
Podáváme jako hlavní teplé jídlo. Vhodnou přílohou je rýže nebo vařené brambory.