Salát z čínského zelí s hlívou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z čínského zelí s hlívou
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 55562 |
Kategorie: | Teplé saláty |
Ingredience
100 g | Cibule červená |
200 g | Hlíva ústřičná |
25 ml | Olej sezamový |
50 g | Ořechy Kešu |
1 g | Pepř černý mletý |
10 g | Sůl |
300 g | Zelí čínské |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 264,4mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,3mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej sezamový, Ořechy Kešu, Sůl, Zelí čínské mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Hlíva ústřičná, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z čínského zelí s hlívou postup přípravy receptu:
1 | Čínské zelí, hlívu i červenou cibuli nakrájíme na stejně široké nudličky. V suché pánvi opražíme oříšky, přilijeme sezamový olej, přisypeme zeleninu s hlívou, za stálého míchání a nadhazování restujeme asi pět minut. Zelenina musí zůstat křupavá. |
2 | Salát rozdělíme na talíře a ihned podáváme. Každý strávník si osolí a opepří salát sám podle chuti. |
Poznámka
Servírujeme teplé.