Jednoduchý recept

Bramborový nákyp s jablky a mletým masem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 55564

Ingredience

500 g Brambory
250 g Jablka
30 g Máslo čerstvé
100 g Paprika zelená
1 špetka Pepř černý mletý
100 g Sýr Parmezán
0,5 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
500 g Vepřové maso mleté
2 l Voda pitná
2 stroužek Česnek
1 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 627 kcal
Kilojoule 2 622kJ
10% Sacharidy 35 g
50% Tuky 37 g
32% Sodík 642 mg
68% Bílkoviny 38 g

Bramborový nákyp s jablky a mletým masem postup přípravy receptu:

1

Očištěné a omyté brambory nakrájíme na malé kostky, v hrnci s vodou uvaříme do měkka. Potom je scedíme a necháme k dalšímu použití.

2

Mleté maso vložíme do misky, přidáme namočenou housku, vejce, prolisovaný česnek a vypracujeme těsto. Jablka pokrájíme na malé kousky, které spolu s brambory přimícháme do směsi. Podle vlastní chuti dosolíme, opepříme, vše dohromady ještě jednou promícháme.

3

Směs přeložíme do máslem vymazané zapékací mísy. Povrch posypeme nastrouhaným sýrem, naskládáme na tenká kolečka krájenou papriku. Vložíme do trouby, při 200 stupňové teplotě pečeme 25 - 30 minut.

4

Teplý nákyp nakrájíme na porce, které pokládáme na jednotlivé talíře.

Poznámka

Podáváme jako hlavní teplé jídlo.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept