Kuřecí ražniči s restovanou zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 23 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí ražniči s restovanou zeleninou
Celkový čas: | 23 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 55565 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
50 g | Cibule červená |
100 g | Cuketa |
600 g | Kuřecí prsa |
30 g | Olej rostlinný |
15 g | Olej sezamový |
40 ml | Omáčka Teriyaki |
100 g | Paprika červená |
1 g | Pepř černý mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 96,0mg |
Draslík | 698,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 877,8mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 38,2mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cuketa, Olej rostlinný, Olej sezamový, Paprika červená mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Kuřecí prsa, Omáčka Teriyaki, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí ražniči s restovanou zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Maso z kuřecích prsou nakrájíme na větší čverečky, opepříme, napíchneme na jehly, pokapeme olejem a ogrilujeme na grilovací pánvi ze všech stran do zlatova. Červenou cibuli pokrájíme na kolečka a rozebereme na kroužky, papriky zbavíme jádřinců a rozkrájíme na širší proužky, cuketu krájíme na slabší plátky. Ve wok pánvi rozehřejeme sezamový olej, přisypeme zaleninu a za občasného nadhazování restujeme jen pár minut, aby zelenina zůstala křupavá. |
2 | Zeleninu rozdělíme na talíře, navrch položíme kuřecí ražniči a pokapeme omáčkou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.