Hovězí svíčková v kávové marinádě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 16 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí svíčková v kávové marinádě
Celkový čas: | 16 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 6 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 55567 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
700 g | Hovězí svíčková |
10 g | Kardamom |
20 g | Káva instantní |
20 g | Káva mletá |
100 ml | Koňak |
25 g | Olej olivový |
1 g | Pepř černý mletý |
15 g | Skořice mletá |
10 g | Sůl |
200 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 73,5mg |
Draslík | 957,6mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 11,5mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,7mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí svíčková, Kardamom, Káva instantní, Káva mletá, Skořice mletá, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Koňak nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí svíčková v kávové marinádě postup přípravy receptu:
1 | Hovězí maso nakrájíme na plátky. Instantní kávu rozpustíme ve vodě, nalijeme do misky, přidáme kardamom, mletou kávu, mletou skořici, přilijeme koňak a promícháme. Plátky masa vložíme do kávové marinády a necháme 2 hodiny uležet. |
2 | Okapané maso osušíme utěrkou, vložíme do pánve s rozehřátým olejem a osmažíme z obou stran do měkka. Nakonec osolíme a opepříme podle chuti. |
Poznámka
Servírujeme teplé.