Hovezí se zeleninou a kešu oříšky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovezí se zeleninou a kešu oříšky
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 55577 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
350 g | Hovězí kýta |
1 ks | Limetka |
2 kávová lžička | Maizena - kukuřičný škrob |
1 ks | Okurky nakládané |
40 ml | Olej rostlinný |
40 ml | Olej sezamový |
40 ml | Omáčka sójová |
40 g | Ořechy Kešu |
1 ks | Paprika červená |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel - nať |
1 ks | Pórek |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 50,8mg |
Draslík | 608,8mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 719,7mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 43,8mg |
Vitamín E | 2,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí kýta, Limetka, Okurky nakládané, Olej rostlinný, Olej sezamový, Ořechy Kešu, Paprika červená, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Maizena - kukuřičný škrob, Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovezí se zeleninou a kešu oříšky postup přípravy receptu:
1 | V misce si smícháme sůl, pepř a sójovou omáčku se sezamovým olejem. Maso pokrájíme na nudličky a smícháme se směsí v misce. Důkladně promícháme, dáme do ledničky a necháme 30 minut odležet. |
2 | Mezitím si stranou nasekáme petržel, kešu nasekáme nadrobno. Okurku pokrájíme na kolečka, která ještě rozpůlíme. Pórek nakrájíme na kolečka. |
3 | Wok pánev rozpálíme na prudkém ohni a nalijeme do pánve olej. Poté přidáme maso a za stálého míchání 2-3 minuty opékáme. Dále přidáme všechny zbylé suroviny a opékáme další 2 minuty. Na závěr vložíme šťávu z limetky, pořádně promícháme, další 2 minuty opékáme na prudkém ohni za stálého míchání a ihned poté podáváme. |
Poznámka
Můžeme podávat samostatně, popř. s rýží.