Jednoduchý recept

Omáčka z vína a koření

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 55578
Kategorie: Omáčky studené

Ingredience

20 ml Citronová šťáva
3 g Hřebíček
3 g Kmín mletý
3 g Koriandr mletý
50 ml Olej olivový extra panenský
3 g Pepř cayenský
3 g Pepř černý mletý
40 ml Pomerančová šťáva
100 g Šalotka
3 g Skořice mletá
100 ml Víno bílé
400 ml Vývar slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 173 kcal
Kilojoule 725kJ
3% Sacharidy 10 g
18% Tuky 13 g
17% Sodík 340 mg
3% Bílkoviny 2 g

Omáčka z vína a koření postup přípravy receptu:

1

Šalotku oloupeme, nakrájíme nadrobno, vsypeme do hrnce, zalijeme vývarem, přilijeme víno, citronovu šťávu, pomerančovou šťávu, olej, přivedeme k varu a vyvaříme o polovinu. Odstavíme z ohně, přidáme mletý pepř, mletý hřebíček, koriandr, kmín, skořici, černý pepř, promícháme a necháme louhovat do vychladnutí.

2

Můžeme použít i celé koření, ale pak musíme omáčku rozmixovat. Omáčku používáme ke zvěřině.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept