Recept

Sladkokyselý mořský okoun

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (14%)
ID receptu: 55582
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Chilli paprička
2 ks Cibule
2 polévková lžíce Cukr moučkový
1 ks Limetka
50 g Mouka pšeničná hladká T 650
500 g Okoun mořský
40 ml Olej rostlinný
50 ml Omáčka rybí
1 ks Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 236 kcal
Kilojoule 986kJ
6% Sacharidy 23 g
6% Tuky 4 g
53% Sodík 1 g
46% Bílkoviny 26 g

Sladkokyselý mořský okoun postup přípravy receptu:

1

Rybu rozkrajíme na kostičky, dáme do mísy a vymačkáme k ní limetku. Necháme v ledničce, mezitím pokrájíme cibuli na drobno. Chilli nakrájíme na drobno, zázvor nastrouháme. Maso vyndáme z limetkového nálevu a obalíme v mouce.

2

Wok pánev rozpálíme na prudkém ohni, šalotku, zázvor, chilli i prolisovaný česnek dvě minuty za stálého míchání opékáme. Následně přidáme rybu a pokračujeme v opékání i míchání další čtyři minuty. Nakonec vše zalijeme rybí omáčkou, přidáme cukr, povaříme ještě tři minuty a podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé. Jako přílohu můžeme zvolit rýži.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept