Pečená makrela marinovaná - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečená makrela marinovaná
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 55583 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
800 g | Makrela - filety |
15 ml | Ocet rýžový |
30 g | Olej sezamový |
15 ml | Omáčka rybí |
50 ml | Omáčka sójová |
20 g | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 140,0mg |
Draslík | 659,6mg |
Vláknina | 200,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,1mg |
Vitamín E | 3,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Makrela - filety, Olej sezamový, Omáčka rybí, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet rýžový , Omáčka sójová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečená makrela marinovaná postup přípravy receptu:
1 | Do misky nalijeme sójovou omáčku, rybí omáčku, rýžový ocet, přidáme nastrouhaný zázvor, promícháme a v této marinádě obalíme filety z makrely. Vložíme do lednice a necháme půl hodiny uležet. |
2 | Plech potáhneme papírem na pečení, na něj vyskládáme marinované filety, pokapeme olejem, vložíme do vyhřáté trouby a pečem asi čtvrt hodiny. Podle potřeby potíráme marinádou. |
Poznámka
Filety podáváme se zeleninovým salátem z čerstvé zeleniny.