Jednoduchý recept

Jablkový salát s pohankou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 55584
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

0,5 polévková lžíce Citronová šťáva
100 g Jablka
10 g Olej olivový extra panenský
2 špetka Paprika mletá pálivá
3 špetka Paprika mletá sladká
40 g Pohanka
10 g Pórek
50 g Ředkvička
3 špetka Sůl
40 g Sýr Ementál (Primátor)
1,1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 219 kcal
Kilojoule 916kJ
7% Sacharidy 24 g
15% Tuky 11 g
19% Sodík 383 mg
15% Bílkoviny 9 g

Jablkový salát s pohankou postup přípravy receptu:

1

Pohanku spaříme v sítu vařící vodou (1 l), okapanou dáme do rendlíku s 1 dl vody a vaříme 10 minut Scedíme přebytečnou tekutinu a pohanku necháme vychladnout. Omyjeme a oloupeme jablka, zbavíme jádřinců, pokrájíme je na kostičky, dáme do mísy a pokapeme citronovou šťávou. Omyté ředkvičky nakrájíme na plátky, sýr na kostičky a očištěný pórek na tenká kolečka. Vše, i vychladlou pohanku v míse, smícháme s olivovým olejem, solí a mletou sladkou i pálivou paprikou. Salát podáváme vychlazený.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept