Jablkový salát s pohankou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jablkový salát s pohankou
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 55584 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
0,5 polévková lžíce | Citronová šťáva |
100 g | Jablka |
10 g | Olej olivový extra panenský |
2 špetka | Paprika mletá pálivá |
3 špetka | Paprika mletá sladká |
40 g | Pohanka |
10 g | Pórek |
50 g | Ředkvička |
3 špetka | Sůl |
40 g | Sýr Ementál (Primátor) |
1,1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 18,0mg |
Draslík | 226,6mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,7mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Jablka, Paprika mletá sladká, Pohanka, Ředkvička, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Paprika mletá pálivá, Pórek, Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jablkový salát s pohankou postup přípravy receptu:
1 | Pohanku spaříme v sítu vařící vodou (1 l), okapanou dáme do rendlíku s 1 dl vody a vaříme 10 minut Scedíme přebytečnou tekutinu a pohanku necháme vychladnout. Omyjeme a oloupeme jablka, zbavíme jádřinců, pokrájíme je na kostičky, dáme do mísy a pokapeme citronovou šťávou. Omyté ředkvičky nakrájíme na plátky, sýr na kostičky a očištěný pórek na tenká kolečka. Vše, i vychladlou pohanku v míse, smícháme s olivovým olejem, solí a mletou sladkou i pálivou paprikou. Salát podáváme vychlazený. |