Recept

Nákyp z hovězího masa s hříbky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 55585

Ingredience

1 ks Cibule
400 g Hovězí svíčková
150 g Hříbky čerstvé
100 g Máslo čerstvé
2 špetka Pepř černý mletý
10 g Petržel - nať
100 g Slanina vepřová
250 g Smetana 33% (šlehačka)
2 špetka Sůl
5 ks Vejce slepičí
1 ks Veka
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

43% Kalorie 849 kcal
Kilojoule 3 553kJ
7% Sacharidy 27 g
81% Tuky 61 g
24% Sodík 487 mg
71% Bílkoviny 40 g

Nákyp z hovězího masa s hříbky postup přípravy receptu:

1

Cibuli a česnek oloupeme, nakrájíme na malé kousky. V pánvi osmahneme na malé kostičky nakrájenou uzenou slaninu, přidáme cibuli, smažíme doměkka a potom přidáme česnek. Vložíme jemně nakrájenou svíčkovou a chvilku opečeme. Směs dochutíme špetkou soli, pepřem a stáhneme ze sporáku. Vejce promícháme spolu se smetanou, ochutíme solí, pepřem.

2

Pekáč vymažeme máslem, vložíme půlku připravené směsi, na směs naskládáme na tenké plátky nakrájené houby. Potom položíme na plátky nakrájenou veku, zalijeme půlkou smetany s vejci. Vytvoříme další vrstvy střídáním zbylé masové směsi, hub a plátků veky. Přelijeme zbylou smetanou s vejci. Na veku poklademe na tenké plátky nakrájené máslo a nákyp vložíme do předehřáté trouby.

3

Pří teplotě 220°C pečeme 20-25 minut. Hotový nákyp krájíme na porce a pokládáme na jednotlivé talíře. Porce ozdobíme nasekanou petrželovou natí.

Poznámka

Podáváme jako hlavní teplé jídlo.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept