Filety z parmice s pomerančovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 21 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Filety z parmice s pomerančovou omáčkou
Celkový čas: | 21 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 6 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 55586 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Fenykl sladký - hlíza |
20 g | Máslo čerstvé |
30 g | Olej olivový extra panenský |
25 g | Olej sezamový |
600 g | Parmice |
200 ml | Pomerančová šťáva |
80 g | Šalotka |
25 ml | Víno bílé |
100 ml | Vývar rybí |
100 ml | Vývar slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 79,5mg |
Draslík | 838,3mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 523,5mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,7mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej sezamový, Parmice, Pomerančová šťáva, Šalotka, Víno bílé, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fenykl sladký - hlíza, Máslo čerstvé, Olej olivový extra panenský, Vývar slepičí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Filety z parmice s pomerančovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Šalotku oloupeme, nakrájíme nadrobno, fenykl očistíme a nakrájíme na drobné kostičky. V rendlíku rozehřejeme olej, přisypeme šalotku, fenykl, orestujeme, přilijeme oba vývary, pomerančovou šťávu a necháme vyvařit o polovinu. Osolíme a opepříme podle chuti, rozmixujeme, přilijeme víno, přidáme máslo a odstavíme. |
2 | Filety z parmice osolíme, opepříme a osmažíme v pánvi na sezamovém oleji z obou stran dozlatova. |
3 | Rybu upravíme na talíře a pokapeme omáčkou. |