Recept

Luštěninový salát s kysaným zelím a cibulí

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 55588
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

10 g Cibule
30 g Čočka jedlá
1 kávová lžička Cukr krupice
20 g Fazole červené
1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
3 špetka Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná
50 g Zelí kysané
1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 310 kcal
Kilojoule 1 295kJ
12% Sacharidy 42 g
14% Tuky 11 g
22% Sodík 448 mg
23% Bílkoviny 13 g

Luštěninový salát s kysaným zelím a cibulí postup přípravy receptu:

1

Červenou fazoli a přebranou čočku den předem namočíme do studené vody (1/2 l) každé zvlášť. Druhý den si fazoli dáme do jednoho rendlíku, čočku do druhého rendlíku, poté luštěniny zalijeme vodou (1/2 l) a uvaříme je doměkka. Fazoli vaříme přibližně 1.5 hodiny, čočku 1 hodinu. Luštěniny scedíme z přebytečné tekutiny a necháme je v míse vychladnout. Kysané zelí pokrájíme na menší kousky. Očištěnou cibuli přepůlíme a pokrájíme na tenké proužky. Zelí, cibuli, olej, ocet, pepř, sůl a cukr přidáme do mísy k luštěninám, důkladně vše promícháme a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept