Fenykl s rybím filé - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fenykl s rybím filé
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 55589 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
4 ks | Fenykl sladký - hlíza |
350 g | Filé rybí |
40 ml | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
3 ks | Rajčata |
120 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
100 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 12,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,5mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 31,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej rostlinný, Rajčata, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fenykl sladký - hlíza, Filé rybí, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fenykl s rybím filé postup přípravy receptu:
1 | Fenykl opláchneme od nečistot, rozpůlíme a pokrájíme na nudličky, které vložíme do horké vody, 1 minutu povaříme, vyjmeme a ihned zchladíme ve studené vodě. Dáme stranou a necháme okapat. Petrželku nasekáme nadrobno. Rybu nakrájíme na proužky stejné velikosti, jako jsme učinili u fenyklu. Rajčata nakrájíme na kostičky. |
2 | Wok pánev rozpálíme a nalijeme do ní olej. Fenykl dáme do pánve a 3 minuty za stálého míchání opékáme. Poté vložíme maso a pokračujeme další 3 minuty. |
3 | Do pánve přidáme rajčata, petrželku, víno, smetanu a pepř se solí dle vlastní chuti. Vše povaříme ještě další 3 minuty a ihned poté podáváme. |